“Godkväll!

Det här är kapten lallare som talar. Vi har påbörjat vår inflygning till Arlanda och ber er släcka ned all elektronisk utrustning. Det är 800 meter fri sikt…”

STOPP!!!

VÄNTA!!!

Vad i helvete ska jag med den informationen till? Att det är 800 jävla meters fri sikt? Känns det safe? Sittandes i en jumboliknade konservburk, med en pilot som förmodligen har lika snabb reaktionsförmåga som jag en hal dag i alperna halkandes på ett halt jävla bananskal…

Vafan! Planet är minst 100 meter, blåser fram i sina modiga 800-900 km i timmen och piloten har mage att informera mig om att han bara ser 800 meter i taget! Smaka på den! 800 meter! Åttahundra meter! Åttajävlasatanshundra meter! Skulle ni kliva in i en taxi där chaffisen plötsligt i en iver att informera er vänder sig om blåsandes i 80-90 km i timmen och säger att han bara ser 36 meter framåt? Och tar betalt för det?

Varför kan inte piloten bara säga “Hej, vi ska landa nu. Stör mig inte.”

[tags] piloter, arlanda, landa, plan[/tags]

12 Replies to “800 meter…”

 1. mymlan Jag vet att det är instr som landar. Just därför är det ännu mer irriterande att de sitter där och spelar allan-ballan. De är ju bara tungt skuldsatta sätesvärmare

  😉

 2. Flög för ett tag sedan och det var en kvinnlig pilot…pa ngt sätt känndes det säkrare…varför då?

  ElLazaro

 3. Det enda rätta borde vara att vi passagerare, intryckta och klaustrofobiska, kunde få se piloternas vy, på skärmar. Man borde få tillgång till dessa otroliga vyer över hav och landskap men istället får man glo in i en dammig stolsficka med tummade taxfreeblaskor. Sen säger kapten nåt obegripligt knastrande då och då om farten och var man är, istället för att visa kartor på var man är. Det skulle vara så enkelt att bjuda på befintligt fakta och befintliga bilder från flygningen.

  Och att “elektroniska” apparater skulle störa navigeringen kan ju inte vara annat än påhittat för att personalen inte kan skilja på vad som är vad. Radio kan störa, men knappast batteridrivna prylar som ipodar och liknande.

  Coola morsan’s last blog post..Det finns fördelar med…

 4. Hehe du ska bara veta vad som pågår där framme i förarkabinen. Snackar kaptenen i micken är det säkert “praktikanten” som ska få göra sin första inflygning och landning 😉

 5. Men vad är det för fel på folk.. Jag tycker ni som snackar skit om andra yrken suger!

  Att flyga är inte detsamma som att köra bil, tror ni att vi sitter och tittar ut genom fönstret för att se vart vi åker? jisses. Vi har instrument som talar om för oss vart vi är och vart andra flygplan är. Om man skulle undvika andra flygplan visuellt skulle det gå åt skogen då man i den hastighet man färdas bara hinner uppfatta en liten fläck på rutan innan det säger pang.

  Det är inte instrument som landar flygplanet, vi styr vad datorerna skall göra.

  Varför finns det alltid folk som tror att datorer sköter allt? att vara pilot handlar inte bara om att styra flygplanet som många verkar tro, det handlar mycket om beslutsfattande och att ligga framför flygplanet, om man hamnar efter så leder det oftast till mindre roliga händelser.

  Autopiloten kan inte starta, den kan inte tänka själv, den gör bara vad vi säger åt den att göra.. Autopiloten har funnits sedan 1913, det är bara mindre funktioner som har lagts till sedan dess.

  Jag blir bara så förbannad när folk snackar skit om en yrkesgrupp utan att veta vad yrket i sig innefattar.

 6. Högersitsare Hej du Högersitsare!

  Fått för lite syre på sistone eller? Jösses! Slappna av! Allt ska LÄSAS bokstavligt men för den skull inte TOLKAS bokstavligt. Jag hoppas att du med den fina pilotutbildningen i ryggen är införstådd med det…annars är jag orolig för landets pilotbestånd om du är mallen för hela din yrkeskår…

  Bara för att gemene man inte slickar röven på piloter utan sitter och skojsar sig lite så här behöver du väl inte få en mindre hjärtattack?

  Det är svårt att flyga flygplan – jag är införstådd med det. Men är du införstådd med att det är svårt med ironi…

  FYI: Varenda pilot som lyckats landa planet lungt och tryggt alla gånger jag flugit är i min värld någon som gjort sitt jobb så som det ska göras. Varken mer varken mindre! Ungefär som busschaffisen som gör samma sak varenda jävla dag jag åker till jobbet och hem…

  god´s speed som de säger i filmerna…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *