dra barnvagn genom byn
utan skam
maj
och morsdag

känna sig ung
som sjutton

hoppa hage bakom staketet
medan ungen sov

ulla ekh (poesi på väg)

Va? Va fan betyder detta? Jag satt i 24 stationer och försökte luska ut betydelsen. Jag håller författaren och SL ansvariga för att jag med råge missade min destinationsort och var tvungen att åka 22 stationer tillbaka. Poesi på väg? Knappast, snarare fängelse på väg. Ok jag vet att jag har det lite svårt med språket. Stavar som en kratta och kan knappt formulera en sammanhängande mening så att folk fattar. Mitt språk är för övrigt så fattigt så att om det fanns Sida stöd för någe sådant så skulle jag vara en av de stora bidragsslukarna. Låt det även bli känt att jag skulle vara en korrupt jävel. Men jag vet när ett ja är ett ja och vad ett nej betyder.

Men detta ovan?

– Ja men det är dikter, mumlar någon mjuk jävel i mjuka velorbyxor och fortsätter “det är fint och inte ämnat att vem son helst ska förstå. Det tarvas insikt, inställning och inlevelseförmåga”.
– Bah! Säger jag bara!

Poeter! Jävla mjuka värderingar posörer. Sätt på er ett par jeans och bygg ett hus för fan. Tänk om alla pratade och formulerade sig så.

Man får ett brev med sirkliga bokstäver och en omisskännlig doft av syren från CSN.

medel studera
avbrott avgrund avböjt

studier går sin tid
eon fribelopp medges
tlll styrkes jakande
måhända

Eller när man står rådvill vid busshållplatsen och frågar chaffisen.

– Ursäkta går den här bussen till norrtull
– Färden. Enda vägen. Det fler finnes. Möjligt byte framöver. Resan målet må vara.
– Va?

Skulle man hoppa in i den bussen förvissad om att man kom fram till den planet man klev på? Fan vem behöver käka svamp. Sitt på t-banan och luska ut vad dagens dikt försöker säga. Förmodligen fuck you men så subtilt så att flyktiga gaser skulle ansöka om att få gå kurs.

Och så sitter de i bokträffar, i små cirklar och lyssnar glosögt på den arbetslöse lallaren som lyckats hitta en nisch och kallar sig för de oskrivna ordens käril och dricker te i minimala jävla koppar och krunchar på trekantiga rostade bitar formbröd. Och känner sig utvalda…

Snarare är ni utfrysta…

[tags] dikter, diktsamling, poesi på väg, SL [/tags]

9 Replies to “Dikt”

 1. Gillar inte heller SL’s dikter, dom får en att sitta och stirra dumt i taket i flera minuter medans man läser om och om igen utan att förstå.

  Dikter är som konst. Bara SÅ flummigt!!

 2. Genialiskt. Jag skulle älska att åka med en busschaffis som sa “Färden. Enda vägen. Det fler finnes. Möjligt byte framöver. Resan målet må vara.” 🙂

 3. Skulle önska att Örebro också hade “poesi på väg”.
  Jag gillade dikten. Tycker den uttrycker en längtan tillbaka till den okomplicerade tiden då man själv var barn och inte förälder med alla de “måsten” man har då.

  Men jag har visserligen lite velourvarning över mig, även om jag i grunden är en bluesman…

 4. Grymma dikter, den från CSN var outstanding. En annan grym textrad som går till historien torde väl vara textraden från Sugbloggens ägare:
  -People tell me hip and people tell me hop and my mum used to ask me when you ever gonna stop.
  En textrad som skulle få SL resenärerna att få tankarna att gå en i en oändlig error-loop.
  By the way, vem f-n är General Failure? Han brukar stänga ner min dator för han inte kan läsa min hårddisk. 🙁

 5. Sturay fan ska du citera en odödlig textrad som ovan så se till att du har orden korrekta.

  ” …my ma used to say…” ska det va…

  😉

 6. Totalt överjävligt! Satt själv och klurade på vem fan ulla ekh var och vad hon ville ha sagt igår. Det är ingen dikt, det är ord ihopsatta på måfå! Fast nu har de hittat hem, eftersom det suger 😉

 7. Hon har nog kört nåt banalt två varv genom Word’s synonymgenerator och sen tre språkhopp på Babelfish.

  Svårt att tro att det är Ulla Ekh som skrev förlagan till Mohlins “Potatishandlaren”, den där Lassgård är bra för en gångs skull.

  Ditt CSN-brev är en höjdare.

 8. Jag trodde seriöst att “ulla ekh” har typ ett påhittat uttryck eller något. nu när jag läste det för fjärde gången insåg jag att det antagligen var poetens namn..

  Man blir smart av att jobba med montering.

 9. Översättning!Dra barnvagn genom byn´utan skam-ensamstående mor?Mors dag är i maj.Ung´tjej som ännu leker, hoppar hage!Sjutton år?—SL poesi´är till för att få människor att tänka,känna-spelar ingen roll,vad!Bara ni känner´i stället för att vegetera!Som autister´sitter dagens människor, kommunicerar inte´annat än med mobilen?Det finns inte ens innehåll eller glädje i blicken!Äter alla psykmedicin? MVH Gladiatan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *