Ja ha…nu ska tidningen Metro ge sig in i bloggvärlden. Och det gör man genom att köpa upp lassbo, silverfisk mfl. Må ingen speciell skugga falla över dem annat än att framöver kommer jag att se dem genom selloutets osmickrande mörka glasögon….

I något uppslag slår sig tidningen för bröstet att “du kan tjäna 3 öre per sidvisning”. För att komma upp i 150 kronor behöver man ha 5000 sidvisningar i månaden. Man behöver inte vara en analytiker och bedriva sina långsamma eftermiddagar i Sbc´s lokaler för att se att detta inte kommer att bli en promenad i skogen.

Allvarligt det är fisken och lassbo samt några till som kommer upp i dessa besök om dagen, alla andra småhandlare… dont think so…

Vad tjänar Metro på detta om de ger dig 3 öre per sidvisning. Ett rimligt antagande är 97 öre de rippar av ditt arbete. För till syvende och sist är det du som gör jobbet. Skriver skiten, drar dit besökare, svettas som fan då du sitter pingar dig grön. Och för allt detta får du 3 öre. 3 jävla öre som de sedan ska dra arbetsgivaravgift, sociala och skatt på. Rik va? Vad blir det 1,5 öre per sidvisning? Så för att du ska få 150 kalla på ett bräde måste du ha 10 000 sidvisningar i månaden. Visst kyss mitt bankkonto.

Glöm inte heller bort att din blogg kommer att belamras med skitprodukter och annonser för sådant du knappast själv skulle vilja bli sedd med i en plastpåse. Visserligen lovar Metro att de kommer att publicera någon glad liten bloggares skitpost om de finner det falla in inom ramen av metros kvalitetskrav.

Sen ska vi inte snacka om upphovsrätten. Hakke gör en bra analys här.

Döh…ungefär 99 procent är redan på förhand utdömda att synas där. Vilken chefredaktör kommer att publicera poster med innehåll av “mitt kaffe brändes vid idag” eller “idag skrev jag en dikt” alternativt “dagens låttext”…

…och hur många kommer inte att sitta och reloda sidorna för att fiska hem ytterligare 3 öre? Men förmodligen har Metro räknat ut det och har en dold premiss som säger “unika” reloads.

Missförstå mig rätt, jag är den förste att applådera alla nya bloggare, men om premissen för att blogga är tjäna 3 öre per sidvisning så kommer blogghimlen att förorenas av allehanda lallare. Det räcker redan med alla jävla Splogs liksom. Metro har lyckast med att göra bloggandet till något som påminner om reklamutdelning…

[tags]metro, metrobloggen[/tags]

5 Replies to “3 öre…”

  1. Tack, för att du tog bort från sellout-listan. 😀

    Jag lade upp bloggen på Metro, för att kolla hur det egentligen var. Men efter att ha läst villkoren, togs den omedelbart bort.

  2. Läste det tänkte först..ja, va fan nice..insåg sen att jag knappt skulle få ihop till en öl på Jägaren i månaden (om ens det), då strök jag det direkt..sen att de ska äga mina underbara alster om att jag kommer försent till jobbet och aldrig får nuppa..no way..jag behåller mina 3 trogna läsare (jag är en av dem) och gör det gratis, med reklam för behandlingshem odyl…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *