3. UPPHANDLING
Ikeadagar kommer. Det är som en naturlag du inte kan hålla stånd emot. Det är som att försöka tackla en våg. Du har inte en suck. Trust me jag har försökt en gång och vågen skrattade åt mig. Jag hade svårt att se humorn eftersom jag var fullt sysselsatt med att försöka svälja så lite vatten som möjligt av Atlanten. Gilla läget och när du är på Ikea. Säg ja till allt, du har alltid möjlighet att ångerköpa skiten – vilket den bättre hälften gärna gör nu utan din medverkan.

Och skulle det vara så illa så att du säger ja till en vas som du vet måste ha en egen definition av begreppet existensberättigande och att du aldrig kan försvara dess existens på di..öh er skänck, så har du alltid gravitationen till din undsättning.

– Iiiiiiiiiiiiii…vad har hänt med vasen?
– Haja…jag satt i soffan och kollade på teve och plötsligt hör jag bara en krasch. När jag och huden hade återförenats så ser jag till min fasa att vasen rasat i backen och gått sönder i miljoner bitar. Det blev alldeles varmt i soffan och under ett par mikrosekunder trodde jag att jag hade skitit på mig, men insåg att det måste varit en jävligt flyktbenägen gas som drog iväg.
– Men…
– Helt jävla oförklarligt. Måste vara en koncentration av gravitationen just där vasen stod som drog ned den. Tror du att national Geographics skulle vara intres…
– Ska jag tro på…
– Ja jag har ingen annan förklaring…
– Jag tror nog att du har ett finger med här…
– Va! Anklagar du mig ! Varför skulle då jag vilja att vi köpte den på Ikea?
– Ja…det förståss..
– Precis…

IKEA erbjuder alla parwannabies i bästa upplevelseindustrianda mängder av möjligheter att bekräfta relationen och ju starkare den är desto dyrare blir till exempel kuddarna. Säg den förälskade som väljer kudden ”gosa lagom” för 25 spänn när han/hon kan välja ”gosa kela” för 179 eller varför inte ”gosa bättre” för 369 kr. Kudden blir till en ring och IKEA är kyrkan som förrättar vigseln. Du ser sällan ensamma människor på Ikea.

– Men mat kan man i alla fal köpa på närbutiken!
– Typ 7-eleven? Glöm det. Nu är ditt nya hangout coop, willys eller liknande.

Du kommer även att få lära dig kuponghantering. Tro mig. Kuponger är pengar du inte trodde att du hade. Köp 2 – betala för 1 innebär att du nu plötsligt måsta avsätta plats i frysen för mat du inte visste att man själv kan laga. Potatis är faktiskt förlagan till av pommes. Det visste du inte va?

I nästa vecka parmiddagar

8 Replies to “Relationsexperten…eller dr. love. DEL 4”

 1. Hade förväntat mig mer av vems saker som får stå framme i det gemensamma boendet. Hur en apful tavla som betyder något för den ena men hatas av den andre kan ge sura miner en hel helg. Det gäller att kolla in sina dejtningsobjekts bohag INNAN en eventuell sammanslagning annars kan man få stå ut med en glasälg i bokhyllan.

 2. Hehe, jag lever fortfarande i den där tron att det aaaaaldrig kommer hända mig och den bättre hälft jag just träffat. Ja, han är redan den bättre hälften. Och vi har vart på Ikea och vi har vart och handlat på typ Coop, Ica Maxi, osv. Men det har bara vart så där rosenskimrande-fjant-pussande-mellan-hyllorna-i-affären. Och säger du att det beror på att han följde med när jag skulle köpa en grej på Ikea till mig och jag följde med honom när han skulle köpa typ bröd hem till sig så kommer jag säga att om vi väl kommer till att vi ska köpa nåt ihop så skiter det sig feeeett så kontrar jag med att du har fetfel :).

 3. Vafan, det är väl inget fel på IKEA. Dom har ju assofta soffor och och fåtöljer och sängar som man kan chilla i 😛
  Nä, faktum är att jag tycker IKEA är lite småroligt. Har inget emot att åka dit, fast jag har ju visserligen inte kommit till det stadiet där man åker dit med den bättre hälften då. Ska bli intressant när man kommer dit, min bättre hälft har en tendens att vilja ha det mesta hon ser…

 4. Moddan>/b> nope. jag skrapar bara på ytan. lite jobb får väl de parsugna göra själva 😉

  Liz ni kommer att köpa balkongmöber ihop. det är det första tecknet. mark my word 🙂

  välkommen hit btw

  Zeroed nej Ikea är smutt som fan. speciellt när man tar sig dit fredagkväll (för det är så lite folk där ju…) och när man ändå är där passar på att käka fredagsmiddagen, med ett glas vitt till…

  Annika lev åt oss alla som sitter fast i parträsket 🙂

  danne haha…du e på väg dit mohahaha

  hörru vad sägs om middag på 4 manna hand nästa helg?

 5. Jag måste säga att jag har infört en helig regel med max tre Ikea besök om året.
  Och det går inte att öka antalet ett år för att andra året minska på besöken. Och det går inte heller att “spara” ett besök från ett år till ett annat.
  Svårare än så är det inte

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *