2. PERSONLIGT PRONOMEN
Descartes sade ju “ergo cogito sum” eller något liknade som kort innebär “jag tänker alltså finns jag” förutom generalfelet att man inte kan dra faktuella slutsatser av emotiva antaganden bla bla bla… så var nog inte den gode Descartes speciellt gift. Förmodligen hade han en donna någonstans men han höll henne nog kort. Vilket gick an på den tiden. Med det var då det. Nu är nu och då var då. Dagens lektion är att du alltid ska komma ihåg att jaget kan upphöra med ens vid frågan “vart är vi på väg i denna relation” beroende på hur du svarar.

– Älskling, var är vår relation på väg?
– Öh…jag tycker vi lägger ned!

Konsekvens: du är du och ditt jag går härmed fri ( givetvis med en av konsekvenserna att du fortsättningsvis måste tillfredställa dig själv, å andra sidan är en positiv spinoff att du kan fortsätta samlande och kategroiserandet av vuxenfilmerna…)

– Älskling, var är vår relation på väg?
– Öh…vad säger du…ska vi inte ta och flytta ihop?

Konsekvens: du upphör med ens att vara du. Från och med nu är du vi. Vi ska måla om, vi ska möblera om, vi ska kasta ut din gamla soffa, vi ska skaffa krukväxter till balkongen, vi tycker verkligen inte att cykeln ska vara på balkongen längre, vi tycker att den där mysiga skjortan borde ges till de hemlösa, vi tycker att klädkammaren inte längre ska husera alla dessa bullriga datorer, vi vi vi…

Av detta vi följer givetvis att allt ditt är mitt och vice versa.

Det enda som är ditt är dina skulder.

Imorgon diskuterar vi upphandling

6 Replies to “Relationsexperten…eller dr. love. DEL 3”

  1. Jag har dejtat snubbar som vill titta på hus efter några månader, säger detta bara för att klargöra att fenomenet inte enbart ska tillskrivas honor. Jag har också suttit med tom blick inför relationsfrågan och det enda jag kunnat konstaterat är att hjärnan lagt av och en robot som rapar upp idiotiska och ogenomtänkta svar tagit över. Fast resan har för det mesta alltid varit rolig 🙂

  2. StudiomannenCliff Hanger hehe…inte mitt utryck faktiskt utan en polares som droppade det häromdagen…

    Moddansjälvklart är detta reflexivt som fasen. jag tror faktiskt att det är 50/50 om man skulle göra en upskattning. Men jag skriver utifrån en mans perspektiv. Mest för att Jerk och Nini inte ska få vatten på sin kvarn om att Steffo transar på fredagskvällarna 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *