Studiomannen lade upp en skön post som fick mig att först garva, sedan fundera och därefter darra av väjmelse. Nämligen vad är det jag tycker är läskigt. Vad skrämmer Steffo®.

Nu sitter något smartskaft och tänker “att Steffo han hatar småkryp”. Fel!
Något annan stjärna tänker ” ah meh lätt…steff gillar inte BBB”. Fel igen!
Tredje lallare tänker ” sl-kontrollanter får honom att kuta”. Fel! Eller ja egentligen rätt men inte av skäck.

Nä då. Det är värre än så. Slemmigare. Vidrigare. Fredag den 13:e- läskigt. Håll i hatten nu. Jag tar inget ansvar för de reaktioner ni erfar. Skyll er själva.

d a g g m a s k

Du kan jaga mig under 40 mil med en död daggmask i näven och du kommer aldrig…jag upprepar a l d r i g att komma ikapp undertecknad. Oavsett vilken hastighet du kommer upp i så är den döda daggmasken i din hand en katalysator som får mig att lätt ligga tio steg före dig. Sätt dig i en formel 1 bil om du tror att det hjälper. Jag kutar ifrån dig baklänges lungt bakandes en snus. Döda daggmaskar som ligger längs med min väg på väg någonstans får mig att likt en överförfriskad bambi skutta mig fram längs vägen. Jag hoppar lätt 17 meter, stillaståendes om en daggmask oväntat rycker till.

Jag ryser så att mitt ofödda barnbarn känner av det…

Huu…..kolla mina armar. Håren reser på sig bara jag skriver daggmask. Håret på huvudet har redan stuckit. Man ser inte tupén för dammet.

Så för att ta Peters oväntade utmaning vidare( han vet inte om det) ber jag er att berätta utan att skämmas saker som verkligen kan få er att ryyyyysa ända nerifrån tårna. Vi snackar krull på blodådrorna rysningar.

Det blir dagens uppgift för er!

42 Replies to “Fobiker”

 1. Vad gör du när det ligger tjockt av dom på asfalten då? Så där mycket så man MÅSTE klafsa fram och krossa dom med sulorna… Och såna svarta sniglar då? Är inte dom värre? Har du sett hur dom ser ut några dagar efter regnet när dom ligger kvar på marken och har ‘exploderat’ lite lätt så att sånt där mysigt slem sipprat ut? Ännu mer nice om en skata sitter och mumsar på härligheten. Det här blev ju riktigt mysigt! 😀

 2. Då är en fisketur med mig inte att tänka på då? 😀

  Jag sade ju öronvax först inne hos mig, men jag tror att gamla kexchokladen slår allt. Att glömma den lilla folien och ta en god gnisslande folietugga…..

  Brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!

 3. Ooooh, -äntligen- en vettig människa!! Jag har fan kämpat i åratal för oss daggmasksfobikers rättigheter. Men nähä då, här blir man bemött med skratt och “äh, maskar är la inte läskiga”. Men joho, det är dom! Och så kravlar dom bara omkring och dör överallt. Hu!

 4. Får, inte på långt håll men nära. Varför har dom så läskiga ögon? När kor, hästar mm har så snälla och fina ögon? Får är djävulens djur, bara måste vara så. Ja jag har fårskräck.

 5. SixesAndSevens då går jag inte ut!

  – Stefan det brinner, vi måste ut
  – Glöm det!
  – Va?
  – Inte till det där maskarnas omvända berumdatriangel.
  – Du är dum
  – Nä maskarna är dumma som ligger där och lögar sig i asfalten. Kolla på den där lömska stora som tror att jag inte ser den. Väntar vaar på att bakhålla mig.

  Studiomannen när jag var en lite parvel tvingades jag lida alla helvets kval då vi skulle pilka torsk på kollio. Och det värsta var att det var under 70 talet då alla skulla göra allt likadant. velorbyxor, polisonger och daggmaskar. det är mitt 70 tal.

  aluminiumfoliead kexchocklad är en runner up 😉

  Fialicious ska inte du och jag dra igång ett litet företag där vi säljer fina pinns men en överstruken daggmask? Som stöd för oss dagmmaskfobiker. vi kommer att bli täta- jag tror att nu efter denna post kommer folket att likt maskarna kravla sig upp och erkänna att daggmaskar är ett gissel…

  Moddan man ska inte skratta åt människors olika nojjor men ….hahaha…hahah..hahahahaha

  får?

  de ser ju bara weida ut. men

  hahah… hahahah…

  de är som du …säger …hahahahaha

  djävulens djur…hahahahahah

  bäää på dig…

  HAHAHAHAHAHAH

  *med kärlek*

 6. Andreas du har fan seriösa hang-ups det är bara att du inte ser dom hang-ups, du ser dom som principer.

  Jag hatar daggmaskar oxå. Dom luktar asäckligt och när jag ska fiska så vägrar jag att ta i dom så C får maska på åt mig. Om det är rester kvar på kroken när vi ska hem så skrapar jag bort klägget mot en sten eller nåt, men jag tar aldrig i dom. *ryyyser*

  Strumpludd är oxå störigt. Och öronhår. Och folk som har vita finnar i ansiktet och inte tar bort dom.

 7. nini hahahahaha….mogna porisar gillar jag. jag kan psykstirra på en som sitter med en sådan på t-bana och vänta på att den ska explodera med ett litet

  *poff*

  när jag är på riktigt jävlskaphumör brukar jag hooka upp min näsa med ett kitt jag införskaffat på buttricks ” finn fem fel” och gå fram till skitsnygga brudar och ragga

  – tjena tejjen, läget?
  – brrr
  – fryser du. kan jag värma dig
  – huuuu
  – kom igen. en kram. snälla.
  – iiiiii

  det är som om någonting går sönder i dem när en finnbeströdd galning vågar approcha dem…

 8. Fredrik jag fattar inte heller varför de ska ha så jävla långa ben. rysarfaktorn ökar kvadratiskt med 100 procent för varje hårigt milimeter ben.

  det enda man kan hoppas på är att de blir sjösjuka när de vinglar fram

 9. Det finns ingen vettig förklaring till det, men jag hatar ordet ‘trall’. Faktum är att armhåren reser sig redan om nån säger ‘trapets’, men the real deal får mig att se rött.

 10. Thomas sätt på dig de röda googlesen för nu kör vi på…

  trall
  trall
  trall
  trall la la la lall

  du skulle inte gilla att jobba på lastkajen hör jag.

  – hörru tompa
  – jess chefen
  – kan du ta och lasta av den där trallen

  *pang*

  chefen undrar var det var som hittade honom. thomas såg rött. chefen kommer aldrig mer att säga tra..

  *pang*

  aje…va fan

  😉

 11. En väldigt finnbeströdd kille hoppade över allt socialt och försökte attackhångla med mig en kväll på krogen för några år sen. Jag är fortfarande lite trasig på insidan.

  Och SPINDLAR. Det är absolut värst. Efter alla atomspindlarna i olika former/färger/storlekar i Visby så är jag helt panikslagen. Den 2.5centimetarn som satt ovanför min port gjorde att jag var tvungen att kräla in genom porten längs marken med en panikartad hand i nyckelhålet.

  Och tandläkare. Jävliga sociopater till människor som orsakar smärta, elände, ilningar och ett stort jävla hål i plånboken. Brrrrr. Särskilt när dom säger “Oj, hm..”

 12. Jag ska tillägga att jag inte är ledsen över att jag inte är rädd för daggmask istället för spindlar, det var fler maskar i sållen under utgrävningarna än spindlar. Men när det var spindlar, jävlar vilken chock! >:(

 13. Långbenspindlar är riktiga jävla freaks of nature! Och såna dära va hettere…HARSKRANKAR!!! Som bara fladdrar runt med sina äckliga långa ben & långa vingar!!

  Blääh!

  Kan tyvärr inte komma med nåt smart om din pormaskattack Steffo, jag måste hem och byta tröja.
  Det är kräks på den här =/

 14. ullis en broder från finnmarkerna!

  atomspindlar! haha…

  look it´s a plane
  no it´s a bird..

  no it´s the atomspindeln!

  brrr

  sedär. att vara en utgrävare är ett yrke jag inte skulle kunna mörka mig igenom.

  – steffe
  – jepp chefen
  – kan du ta och gräva därborta
  – um…måste jag göra det nu
  – vadå då. är det något problem?
  – mja…kan inte ullis ta det
  – nä du . hon har grävt färdigt för idag. seså
  – eh…kan jag göra det imorgon?
  – nej nu
  – hmm.ok då måste jag nog säga upp mig
  – va?
  – har med maskar och dagg att göra. ta det inte personligt men jag känner att jag kan göra något annat viktigare…

  😉

  Nini harkrankar. där har vi ett djävluens påfund. för endast han (hon?) kan komma på en sådan korkad insekt som surrar in i lägenheten och studsar mot väggarna. varför det?

  kräks är en annan slamkrypare. om jag ser någon annan lägga upp gårdagens middag framför mig oväntat i en geggig form så är det som om Pavlov och hans jävla hundar har flyttat in i mig. jag kastar upp reflexmässigt.

  vad är det om?

 15. För att inte tala om när man spyr själv. När man kollar in lasset, blir man så äcklad att nästa portion kommer med ännu större tryck. Sen är man där i den onda cirkeln. Snyggt.

 16. Jag tycker att nattfjärilar är mer läskiga. Någon i min barndom lurade i mig att de är farliga, och även om jag vet att det inte är så blir jag helt skräckslagen om det kommer någon nattfjäril i närheten. fy.

 17. Jag har bara en sak att säga. Färska Tomater! Lukten, åsynen vämjeligt. Och skulle jag mot förmodan bli lurad att faktiskt ta en bit i min mun…. Jösses! Då börjar vi snacka psykosomatisk kaskadspya. Inte allergisk, bara jävligt äcklad och av barndomstrauman för evigt fobisk.

  Det är fler än man tror som är fobiska för daggmaskar! En bekant tar alltid med sig hunden ut när det har regnat. Jag har aldrigt frågat varför… Försvar eller första anfallare? 😀

 18. Harkrankar är ingen fara. Dom kan jag ta tag i och släppa ut genom dörren / fönstret whatever. Konstigt kanske med tanke på att spindlar verkligen är freaks of nature….

 19. Håller helt med när det gäller daggmaskar. De bits och är allmänt djävliga.
  Att de är slemmiga och skriker när man sätter kroken i dem gör inte saken bättre.
  Jag avskyr särskilt blicken de ger mig när jag ska välja en av dem för agn. När jag stoppar ner handen i maskburken för att plocka upp den utvalde, känner jag hur de andra hugger efter mina fingrar.
  Med tanke på utvecklingsfronten inom fritidsfiske, så tycker jag att det är underligt att ingen ännu har kunnat uppfinna en riktigt naturtrogen mask, som dessutom luktar daggmask. Business anyone?

 20. Det finns visst Shadow, amerikanerna har uppfunnit 🙂
  Dom luktar ännu mer bajs än riktiga maskar och är lika slemmiga men dom bits inte…

  Får samma reaktion som du på spyor Steffo. Jag kan inte ens se folk spy på tv utan att känna magen vända sig… C tycker det är asroligt att jag är så känslig..

 21. Thomas moment 22 in absurdum

  ryser

  och vad är grejjen med iditer som kommer med förslaget ” stoppa in två fingrar i halsen så går det fortare”

  blööööäghhh liksom

  Madelene huu…tält och nattfjärillar. det summerar hela min scoutperiod. Opps glömde också oredt “regn”.

  Få se nu, tält, nattfjärillar, regn. Ja det var min barndom, det

  😉

  Fröken Direktör man får bara hoppas att polarens hund inte har en beef med maskarna.

  Tomater? Och just färska…hmmm som vegetarian ( ja ja…före detta då) så tycker jag att tomater är rätt så schyssta. röda fina och bara vill väl. Men nu ska jag syna dem i sömmarna nästa gång jag coopar.

  välkommen hit btw 😉

  Fredrik jag skulle inte ta i en harkrank om så Loket skulle erbjuda mig en kall bingolotto mille.

  Shadow jag viiiiste att jag kunde lita på dig! Jag har dock aldrig kommit dem så nära så att de har haft en suck att sätta gaddarna i mig. Men trust me jag biter tillbaka om en obetänksamm daggmask skulle få för sig att hugga mig i låret.

  Ninionly in america va?

  hmm… hälsa C att man inte skrattar åt dubbelvikta kärestar som chillar över toastolen 😉

  heaven kackerlackor…brrr…det där små klapprande ljudet på nätterna i ett sunkigt hotellrum i södern. fy fan

 22. Ja only in america… Faaaast dom säljs här i sverige oxå. Men när jag har provmetat med såna så har det gått åt helvete. Tror svenska fiskar är smartare än amerikanska..

  Nja alltså när jag spyr på riktigt så skrattar han ju inte. Det är bara när jag får kväljningar av spyor på tv som han skrattar..

 23. Maskar… Äh, jävla fjanterier! Spi****r däremot… ryyyyser….

  Och något som nästan är värre än spi****r är dom satans trådarna, & vi ska inte tala om partiklarna som finns på dom. Det är partiklarna som är farligast… Så du vet.

  Därför man aldrig ska döda dom. Vad du än anv. för vapen så kommer dessa partiklar genast att ta sig upp för/igenom vapnet för att gräva sig in under din hud. Så akta dig för att stampa på dom… En microsekund & dom jävlarna har tagit sig igenom både sko & strumpa för att fortsätta in i din fot & beblanda sig med ditt rena blod.

  Akta dig!

  Att ha spi***lpartiklar i venerna är inte trevligt.

  Spring… spring för livet är det enda råd jag kan ge dig om du stöter på en. Och håll dig för guds skull undan väggar, stenar, bänkar, träd & helst marken också på vår sommar & höst.

 24. Labyrinter….. *skakar*

  Det är nog det hemskaste som finns.
  För det första… jag har noll lokalsinne, jag kan knappt skilja vänster från höger.
  Sen beger man sig på skakande ben in i en sån där majs labyrint de har nånstans nere i Tysklnad. Klart jag traskar vilse innan jag ens snurrat ett halvt varv.
  Brorsan ringer upp mej på mobilen efter en halvtimme och undrar vart jag är.
  “Men det är ju bara att alltid krama vänsterväggen!” säger han glatt när jag snyftande av ångest förklarar att jag är vilse och kommer dö där i majsfältet. Svälta ihjäl… De kommer inte hitta mej förrens till hösten.. söndermald av en skördetröska (nej jag äter inte majs, därför kommer jag svälta!).
  “Krama vänsterväggen” Jodu… Paniken lyser ur ögonen på mej, benen dansar sin egen salsa och hjärnan har tagit semester på obefintlig tid… “Krama vänsterväggen” Jävla påhitt det där med labyrinter.!

 25. Jag som trodde att jag var ensam! Tvärskönt att inse att jag inte är det – jag emigrerade nästan bara för att komma lååångt bort från alla satans daggmaskar i Sverige. Likförbannat dyker de upp då och då här i Canberra också men nu är jag vuxen nog att bara hoppa högt, skrika högt och gå en vid omväg istället för att illtjuta, kasta mig upp i närmsta famn och storgråta när det ligger ett äckel på marken…. fy faaan! …. mår lite illa nu…

 26. Nä du Stefan, kom tebax när du har en riktigt absurd fobi, som GLASSPINNAR! arrrgh, jag får spasmer och rysningar i hela kroppen vid simpla tanken, tänderna gnislar mer än ett X2000 som slagit på nödbromsen. De är sådär sträva och obekväma att hålla i, har inte hållit i en glasspinne (eller träslev för den delen) på över 10år, sist jag gjorde fick polarn en knytnäve i plytet (inte avsiktligen, bara läskigt välriktade spasmer). Huga, det gjör ont i kroppen och själen bara vid själva tanken…

 27. Nini nope jag tror bara att amerikanska fiskar är mer benägna att äta allt som finns – även välfärdssjukdomarna kryper ned i haven 😉

  Fialicious eller är det bättre med krossade maskar?

  Cinnamon så det är bara båg att man får en spindels propotioneliga krafter om man bits av den? Peter Parker en uppdiktad historia?

  Faaaaaaaan….

  Fredrik men då kan jag räkna med dig om situationen uppkommer – splitta 75/25? Fair deal eftersom jag behöver lite mer pengar till rehab, psyk och fobibekämpning…;)

  Sawia labyrinter? aldrig tänkt på det. Men å andra sidan har jag fett lokalsinne och en approach till livet som kort kan sammanfattas med “om det inte löser sig nu så löser det sig sen”.

  Sen vette fan om “krama vänsterväggen” är så mycket bättre än “krama högerväggen”

  😉

  Annan vi är många som förenas i en gemensam skräck gentemot dessa ringlande varelser. tänk om du och jag gick på gatan och en stor daggmask hoppade fram med ett “bu!”

  det skulle se märkligt ut om vi båda hoppade upp i varandras famnar och förmodligen skulle gravitaionen bli så chockad över det absurda så att den skulle låta oss hänga där ifred. tröstandes varandra.

  “såja, såja. bara en dum mask. den kommer inte åt oss här uppe.”

  BompaH måste erkänna att daggmasknojan står sig slätt mot glasspinneskräcken. Du vinner den kampen!

  We have a winner!!!!

  första pris är en ask igloosar med colasmak

  ooppss 😉

 28. Krossade maskar? Uääääeh! Man behöver la inte göra fanskapen -ännu- läskigare än vad de redan är? Mosade maskar lät ytterst obehagligt. Överstrukna fulisar, det röstar jag på.

 29. vikingarna. alltså inte de där stora gormande karlarna från förr utan, eller förresten, det stämmer ju fasiken oxå, men nåväl, dansbandsbandet vikingarna. uä. ryyyys.

 30. Förbannat vad jag känner igen mig i detta inlägg. Min sambo tycker att jag är dum i huvudet som tycker att det är råjobbigt att vara ute och gå när det har regnat. Man måste ju hoppa-hage för att komma undan maskarna. Jag vägrar gå utan att titta ned. Fast jag tycker inte om någon form av mask iofs. Jag känner nu att skriva ordet går bättre än att säga det….usch

 31. Haha, glasspinnar var bäst hittills!
  Däremot måste jag instämma med dessa ädla filurer som framhåller Harkrankens obehagliga existens… Så vidrigt… Som liten knodd kunde jag inte vistas i samma rum som de.. Och värre skulle det bli…. Som cool 18-åring med stajjlad bil och andra coolhetsattribut tvangs jag ständigt svälja stoltheten när det kommit in ett Monster (läs:harkrank) i mitt sovrum, och väcka en mindre harig (haha) förälder för att dräpa den saten…
  Och nu bor jag sedan ett par år i hus på landet… Tro mig Radar är inte så farligt att andas in som det sägs…. förbrukas nu en burk i veckan hemma 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *