– åh kan inte vi äta soppa ikväll
– fan vilken bra ide med tanke på vädret
– eller hur
– det är därför jag älskar dig
– åh jag älskar dig också
– men jag älskar dig mest
– nä det gör du inte alls det gör jag
– näää
– jag älskar dig mest tusen gånger mer än vad du kan säga
– fan
– ahahhhhaa

Nå när den tävlingen återigen hade vunnits av undertecknad satte vi oss till bords och högg in på soppan. Skitgott. Minestrone special där special består av att när frugan inte ser på så kryddar jag upp den så att den nästan går i brygga. Vi snackar gå igenom hela hushållets kryddställ utan att utesluta en endaste krydda. Det är det som gör skillnaden mellan Findus torrsoppa och Steffos special.

Till soppan inmnundigas givetvis bröd. Och det är här det hela börja gå käpprätt åt skogen. Man tänker inte så mycket på att 8 skivor luftigt och gott lantbröd har en inneboende whipflashfunktion i sig. Man smörar på, lägger på ostskivor och kastar glatt i sig härligheten. De levande ljusen mysar till det hela och att höra hur regnet droppar på fönsterblecket förhöjer känslan av att vi två är de mest lyckliga i hela det kända universum.

Men under myset döljer sig orosmolnen. De hopar upp sig i horisonten och spänner musklerna. Ett moln står och joggar på stället medan ett annat gör några hastiga sit-ups.

Grejjen är att soppa i kombination med färskt lantbröd sväller upp i magen så att man tror att man svalt delar av Rosanne Barr. När vi forstätter att mysa i soffan med en hand på tekoppen och den andra handen intrasslad i den andres hand, pockar magen med ett lågt muller om att nu står det en ko på isen. Soppan sväller, brödbitarna sväller och man får den olustiga känslan av att man befinner sig i en för trång kropp. En kropp som man bara för en halvtimme sedan lovade att den där avgrundskänslan av hunger strax skulle vara kirrad. Kirrad med råge.

Att man aldrig lär sig.

14 Replies to “Minestronemisstag”

 1. Nini ko på isen är nog det roligaste uttrycket just nu i min värld.

  – läge steffo
  – ingen ko på isen

  eller

  – du ser trött ut
  – många kor på isen inatt

  eller

  -hörde du om stormen
  – bah..jämfört med gudrun ingen ko på isen…

 2. Hahaha hade ingen aning om att just kor på isar var så mångsidiga 🙂

  Ska fundera på om jag kanske ska byta ut lite fula ord mot “ko på isen”. Funkar det när man är arg?

 3. Precis! Första gången jag hörde “ko på isen” (det var på nån sorts styrelsemöte för en ungdomsförening… pah, vi var bara kids då, inga “ungdomar”) gick jag runt i flera veckor, lyhörd för situationer där man skulle kunna flika in en kommentar om lägets lik- eller olikhet med nötkreaturet som förirrat sig ut på den föfrysta insjön. Dessvärre slog det mig aldrig att man måste ta saken i egna händer och få in det även där det kanske inte är optimalt (folk får gilla läget liksom), så det föll i glömska. Ahh, vilka minnen.

 4. Antira halllooo det va länge sedan…jag rolig? aldrig om du jämför med den skojjiga kon på isen 😉

  Nini du skulle bara se korna som skrinnar med sina skrids(ko)r på isen. mångsidiga som faen

  *low one I know*

  Saint om man ska vänta på tillfällena då man kan peta in (ko)ola ordspråk så hinner man glömma dem och sabba innebörden. Jag tror på principen var och en är sin egen lyckas smed och att man måste ta tillället i akt och inte syna en given häst i mun för innan man hinner säga bi eller bä har just kon på isen försvunnit och man står där och ser ut som en som sålt smöret men tappat pengarna när man hoppade över ån efter vatten och ropade hej innan man var över…

 5. okej, även jag måste berömma kossorna.

  någonsin funderat på att öppna en liten egen restaurang? tänk vad billigt du kan komma undan med din mega mättande soppa – sedan kan du jhu alltid nyttja resterna till någon ny liten soppmix.. perfekt

 6. Anna hahaha…jag öppna en restaurang. det du…det skulle ju se ut.

  Restaurang Sug – käka här på egen risk. Vi serverar bara kor på is 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *