…den ultimata förnedringen…

Några dagar innan Benjamin syrsas julafton var jag på huset som gud glömde (Åhlens) och julhandlade presenter till förbannelse och fick en bibba presentcheckar som jag tänkte använda under mellandagsrean. Sagt och gjort. Tar mig hela jävla vägen till denna skitbutik och upptäcker att de har rea på allt i hela butiken utom på tygavdelningen.

Varför är det alltid så att butiker alltid har rea på antingen sådant jag inte behöver, eller så har de rea på sådant jag redan har eller när det gäller kläder storlekar som inte klär mig? Bara för några dagar sedan såg jag en skobuktik som reade ut alla skor med 70 % rabatt. När jag läste det finstilta visade det sig gälla skor från stl 47 och uppåt. De tyckte att de var smarta men jag var smartare då det visade sig vara skitlätt att byta storlekslapparna så att jag fick ett par schyssta 42:or för reapriset. Moahahahäää på er era jävla lallare!

Nåväl, eftersom jag hade rabattkupongerna (för de med fiskyngelshjärna som lätt förvirras av sidospår så är vi nu tillbaka vid Åhlens) så spelade det ingen roll tänkte jag och måttade upp 3 meter soft tyg som vi skulle ha till köksstolarna. Ställer mig i en kö som flashbackade mig till midsommarhandeln på Coop. Tuggade lite fradga över hur långsamt en kö alltid rör sig så fort jag ställer mig i den.

När det blir min tur langar jag fram varan och hokkar upp rabattkupngerna. Hade jag räknat rätt skulle jag få 50% rabatt med dessa kuponger. Då från ingenstans får expediten för sig att meddela mig om att kupongen inte gäller.

– Presentcheckerna gäller inte!
– Va? det står ju Åhlens på dem ju!
– Ja.. men de har gått ut!
– Vadå gått ut? Det är väl knappast färskvara!
– Jo titta här. Gäller fram till 26 dec!
– Du skojjar!
– Skrattar du?
– Näe…
– Dåså kolla får du se!

Jag kollade. Och ta mig fan! Kuponghelvetet gällde i en vecka. Va fan.

– Men va fan. Jag fick ju den i torsdags!
– Ja vi hade en drive för våra trogna kunder med medlemskort att de fick presentcheckar
– Men för i helvete. Ni har ju haft stängt alla jävla dagar under den tiden checken gällde.
– Inte riktigt. Vi hade faktiskt öppet igår
– Menar du att jag som är trogen kund ska komma hit igår för att utnyttja en kupong som gäller i 5 dagar varav ni har haft stängt i 4 av dem (reds anmn: tjena snygga temupsformer där…)? Driver du med mig?
– Så ere!
– Men va fan!
– Jag har inte tid med detta. Ska du ha tyget eller?
– Grrr…

Grejjen var att jag hade blivit beodrad att hämta hem tyget eftersom vi skulle klä om några stolar så mandatet ett be henne trycka upp tyget så långt upp i hierarkien så att hennes chefer skulle få sig en släng av rutig förstoppning fanns inte.

– Ja va fan!
– Har du medlemskort?

Ah…min hämnd. Tyget var jag tvungen att bära hem, men att dra bonuskortet var mitt beslut. Jag kände hur jävelskapsmotorn kickade in och att jag skulle få ge Åhlens en berömd dos av Steffohatet.

-Jag har erat jävla skitkort men, (och nu höjde jag rösten så att hela butiken skulle höra mig) DU KAN GLÖMMA ATT JAG DRAR DET FÖR ATT FÅ ICKE BEFINTLIG JÄVLA BONUS SOM RÄCKER I 15 MINUTER. GLÖM DET. KOLLA HÄR VAD JAG TYCKER OM DETTA, sa jag och rev först sönder presentkorten i små bitar framför henne och med en teatralisk gest släppte jag de sorliga resterna på disken. Skitlätt, svettades inte ens. Sedan halade jag fram Åhlenskortet och grep det med bägge händerna för att riva det i småbitar men…

… och det är det här som jag anser vara den ultimata förnedringen…

…kortfanhelvetesjävleskapet gick ju inte att riva sönder. Jag tog i för kung och fostermorsan men icke sa nicke. Det vek sig inte ens. De kan knappt bygga rymdskepp som klarar återinträdet till atmosfären men att göra oförstörbara plastkort…det är det inga problem med. Varför plastar de inte in hela jävla rymdfärjan med detta material så slipper de hålla på med keramik och backa in till jorden. Plötsligt kände jag mig som elaka vargen som står och frustar o pustar men så satans förgäves.

– Öh …har du en sax?
– Hurså?
– Kan jag låna den för att klippa sönder kortet?
– Tror du på det själv?

Och inte fan kunde jag blaima henne. Hade jag stått på den andra sidan och varit i hennes kläder hade jag stått och asflabbat, och förmodligen dragit till med “lite mer julmat än träning va?”

Ja där stod jag och vek det där jävla kortet fram och tillbaks för att mjuka upp det för att kunna riva det i två delar och kasta det på disken. Det tog minst 5 minuter och kön suckade och himlade med ögonen och att blickar utbyttes och suckar lämnade de osaliga medkonsumenterna behövde jag inga ögon i nacken för att inse.

-Så därja!, sa jag och slängde de två delade bitarna på disken. Och jag nödgas erkänna att jag svettades en smula.
– Ja ja om det gör dig lyckligare så. 352 kronor tack.

När jag kom hem sade frugan “Det här tyget är så snyggt och matchar mattan perfekt. Kostade det verkligen 352 spänn? Du drog medlemskortet va?”…

inspirerat av Danne

20 Replies to “Plastkortsskandalen eller…”

 1. äh, jag hade snyggt förberett det med att försöra magnetremsan så hon fick skriva in siffrorna för hand och dessutom raderat en eller par siffror så det inte fungerade anyway..och sedan KRÄVA ett bevis på att man hade fått bonusen sig tillgodo (fattar ngn detta…men det är å andra sidan dan efter dannes fest och hissen går inte ända upp här i dag…)

  ElLazaro

 2. woot?

  Är det minsta gnutta sanning i detta inlägg så är ditt blodtryck sjukligt högt Stefan 🙂

  lite vekt att spy på hon i kassan, du skulle kallat in managern.
  Bättring i nästa urflipp tack 😉

 3. Jag har bara ett sådant där himla medlemskort.. och det är på Åhléns. Men jag har funderat på att klippa det fleeera gånger. Nu funderar jag ännu mer på det.

  Du skulle slängt ner kortet med en smäll på disken framför henne, betalat och gått utan att ta kortet med dig. När hon sedan hade ropat efter dig för att påminna dig om det ‘värdefulla’ kortet kunde du fnyst, nochalant vänt dig om och med hög röst frågat va faen du skulle med skiten till och sedan fortsatt gå med ett flin på läpparna.

  Grrr..

 4. Gud så fånigt! Du verkar ju vara helt dum i huvvet, eller är du kanske bara totalt pantad? Skaffa ett liv och våga inse när DU har fel (tex har missat att kolla datum). Att du har mage att spy ut ditt vidriga beteende över både personal och kö. Tvi! Du skulle behöva lugna ner dig några hekton och äta fler pepparkakor så du blir snäll.

 5. frollen I know!

  analfanfar!

  Nini fan jag har ju inte det. som kortsamlare så får man aldrig lära sig sådant utan man suger i sig korten och vårdar dem ömt. finns ingen skola som lär ut “snitsiga knycket” 😉

  ElLazaro Fan du har en plan som är mer utstuderad och överjävlig än undertecknads vars motto är “om livet suger emot dig se till att alla andra får sig en skopa sug de med”

  😉

  Gabbe Man tackar. Välkommen hit. Hälsa Henke 😉

  Cliff Hanger hahaha…skönt wv du fick!

  Sir Realistic Hehe…vänd inte den andra kinden till…fan vicke skönt uttryck!

  londongirl ja faktiskt hon gjorde ju bara sitt jobb ju …öh

  danne sax is the shit…desamma tackar för bloggsänkningen

  El_Pedro citerar “gnutta sanning i detta inlägg”…ja ere de eller ere de inte…hmmmm

  Elin grrr låter inte lika hårt som “morr”. Kruxet e bara att man måste ha whiskers för att få tyngd bakom morret och det vette fan om de fjuniga muscheförsöken mitt fejs var belamrat med skulle kunnat gått iland med 😉

  lok YEEEEES!!!Jag har väntat på att få den första idioten till min blogg och äntligen har mina önskningar slagit in. Ifos tampas du med ett par andra kötthuven men jag vågar nog utse dig till årets idiot (tänk då på att vi bara är i början på året).

  Jag skulle vilja ge dig ett pris…kanske ett intellekt? Ett annat kan ju vara läsförståelse? Ett tredje förmåga att inte tolka allt så bokstavligt?…

  skaffa mig ett liv…look who´s talkin. Om du anser att jag inte har ett liv…vad säger det om dig som kommer hit och läser skiten? Pepparkakor är för konflikträdda fegisar. Håll dig du till pepparkakorna så sköter jag mina konflikter.

  ninihahahaha….eller hur. kaka på kaka söker en tårta på tårta för en tautologisk dans. Det verkar vara ett Lok som inte ha alla vagnar i stallet

 6. Nini ja vad ska man säga?

  Andreas fegis 😉

  Anna Hertzman vi kan visst shoppa men vi har lite svårt med rabattkuponger, presentkort och alla ohemula jävla varianter 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *