Du vet hur det är. Fetaste rean i mannaminne på en exklusiv butik. Du har fått v.i.p inbjudan för att du lyckats känna någon lallare på ett lager någonstans. Du kliver in i butiken upp till hakan laddad med snålkreditkortet laddat. Du zoomar in de andra jägarna och fnyser lite föraktfullt åt dem. Av ingen anledning alls annat än att du gillar att fnysa.

Plötsligt ser du den…

Den där läckra t-shirten som du bara måste ha. Som en balans till alla skit julklappar du kommer att få. I ögonvrån ser du en annan kund som fokuserat stirrar på det plagg som du har nosen riktad emot. Han ser dig. Du ser honom. I exakt samma ögonblick börja ni två röra på er. Mot objektet. Först lite nonchanlant. För att vilseleda den andre. Sedan går det upp för er båda “fan jag måste hinna först”. Din rörelse ökar markant. Likaså motpartens. Dina steg förvandlas till kliv. Du ser hur någon gammal kärring fladdrar förbi dig och rasar ned i golvet.

Förlorare, tänker du och armbågar ett pucko som står i vägen. Du sidsteppar morsan med de tre snoriga ungarna och har på läppen ett “men flytta på er jävla ungar!” men hinner precis hejda dig. Inte för att du är en trevlig prick utan för att inte slösa tid och energi i jakten. Den andre har hunnit välta en ställning med kläder och tacklat en gubbe med kryckor.

I krig är allt tillåtet.

Nu är det bara 2 meter kvar för din del. Du sträcker dig framåt för att med ett leende suga tag i tröjjan. För ditt inre har du redan valt det skadeglada anlete du ska langa fram med ett hest clintanväsande “sååå nära men det bryr sig inte en genomsnittshare om, punk!“…

…då du till din fasa ser en kvinna glida fram från din vänstra sida och suga tag i tröjjan och säga till motparten “Benny det är ju precis en sån du vill ha va? Verkar var den sista. Vilken tur va!.”

är det irriterande eller är det inte irriterande…

8 Replies to “Jakten”

 1. Man kan ju dessutom fråga sig vad du hade att göra på en rea? Icke värdigt en man som dig.
  Tröjan var dessutom dåligt sydd och kommer att gå upp i sömmarna efter två användningar.

 2. Skulle vilja säga att ditt köpbehov var lite större eftersom du redan hade spottat den, bestämt dig och bara hade formaliteten att betala kvar. Kvinnan handlade helt på impuls, vilket ger dig rätten att ta tröjan ifrån henne. Din övertygelse får henne att släppa och din eventuella ångest inträder inte förrän du är på väg hem. Det här är samma oskriva regel som att du har rätt att kasta någons kläder som paxar en plats, på golvet. Så det så.

 3. Shadow Ja men va fan! Peak hade sin årliga Vip-utförsäljning ju…klar man inte kan banga den;)

  Fredo Ja eller hur? Och vad säger vi om par som jobabr i team liksom?

  Haha…kasta paxade stoljackor. Ny one. Den ska jag köra framöver;)

  Nini Korrekt…men vart ska de in någonstans? bara kasta ord sådär går ju hur bra som helst …

  danne Gaff!

  ElLazaro dubbel Gaff!
  😉

 4. Känner igen hysterin men du missade den roligaste biten, hur man glider förbi 40 meter kö utan att köa…
  Vi i butiken pratar om Dig fortfarande. Välkommen åter!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *