…när jag lämnar 2 spänn i dricks på en taxiresa för 248 kr?

I dont give a fuck och jag kommmer aldrig mer att se dig!

14 Replies to “Vet ni vad jag tänker…”

 1. Fan va skönt det måste kännas. Du är min hjälte, jag har har inte nerver nog att snåla på drillen, tyvärr.
  (eller så brukar jag vara för.. påverkad.. vid dylika resor)

 2. håller med, varför ska de ha dricks, vafan har man inte järnkoll på de jävlarna så tar de värsta omvägen bara för att blåsa en på 40 spänn…. bara för de är i serviceyrket så är man värsta snålfejset om de inte får dricks??? typ bartendrar som nästan vill ha dricks för de stått o hällt upp en pilsner vid baren o langat den 40cm över disken till dig? då kan man ju lika gärna ge kärringen i kassan på ica dricks också?

 3. Jag förstår inte det där med att ge så mycket i dricks. Sålänge chauffören inte agerar tillfällig psykolog någon överförfriskad natt då jag känner mig alldeles förfärligt ensam och patetisk, ger jag inte ett öre över den redan hutlösa summan.

  Dricks ger jag om jag tycker att jag över förväntan har blivit mycket väl behandlad.

 4. Ingen dricks om de inte har varit humana, trevliga och jag dessutom är på ett osedvanligt gott humör….gäller taxi och alla serviceyrken…

  En reflektion, varför skall man då inte också ge en 5:a extra för en kokt med bröd i korvkiosken???

  ElLazaro

 5. Två spänn är ändå mycket mer än vad man brukar få som busschaufför.

  Men det är fan inte fett betalt att vara taxichaffis idag, trots att det är så dyrt att åka.

 6. Jag är iaf glad att vi inte tippade vår taxichaufför som, när vi firade Valborg första gången i Uppsala, körde oss i precis motsatt riktning som vi skulle till och dumpade oss där. Sen ringde min polare och skällde ut taxibolaget. De frågade vad chaufförens namn var. “Muhammed” svarade min kompis bombsäkert varpå taxibolaget la på luren (han hette faktiskt så).

 7. alltså, dricks är en grej som INTE hör hemma i Norden, trots att vissa verkar tro så. Det finns inbakat i de färdiga priserna. Jag skulle aldrig i livet betala dricks åt nån här, sånt hör till dom länderna där folket i serviceyrkena tjänar oförskämt lite om dom inte får dricks. Men inte i Norden, nej.

 8. frollen grejjen är att ju mer packad jag är desto kaxigare blir jag. En gång slutade det med att taxichaffisen kastade ut mig, då jag ifrågasatte hela taxinäringen 😉

  Madelene precis? jag fattar inte heller grejjen med det…

  goose eller killen på 7 eleven, eller han som blandar färgen i färgbutiken…

  och vad är grejjen med att bartendern ska ha extra deg…för att hälla upp en skabbibg bira?

  elin haha…psykolog. Fan chaffisarna skulle få betala för att få höra min lifestårisar…ingen walk on the beach liksom 😉

  ElLazaro korvgubben borde enbart få extra pengar när han halar fram en fräsch korv…

  oj…det där låter…kinky

  😉

  Cliff Hanger i sann “älska din busschaffis” anda har jag försökt tippa en chaffis en gång för länge sedan.

  hans buttra ” va fan ska jag med 5 kr till” fick mig att inse att det var ingen ide att implementera denna sedvänja…kanske har tiderna ändrats nu…

  Skogan haha…får mig att minnas en obskyr taxifirma som startade i stockholm för några år sedan. MusicCab eller liknade. Vi ringde alltid dem och de poppade förbi inom en kvart och grejjen med dem var att de spelade fet musik.

  En gång ringde jag och beställde och de sa ” tio minuter”
  Efter en kvart ringde jag igen , samma kille ” tio mnuter”

  30 minuter senare ringde jag igen och då sa killen ” vafan! sluta och ring hela jävla tiden , taxin kommer när den kommer! “

  fick mig att inse att den firman inte riktigt hade koll på vad taxiprylen var liksom

 9. Daniela oopps… höll på att missa dig

  helt rätt! Nu har en del skumma fik placerat en ful burk där det står “tips”. Då brukar jag lägga en liten lapp med tips på att Coop har en drive på Kassler denna vecka

  😉

 10. Det är ett jääävla meck med dricks! Seriously! Sen när har det blivit ett jävla måste att lämna dricks?? Jag håller med Elin, jag dricksar bara om jag får exeptionellt bra service.

  Jag ger sällan (läs: aldrig) dricks till taxichaufförer. Dom kör mig från punkt A till punkt B och det betalar jag för. Dessutom, hur ofta får man superservice av en taxichaufför?

  Jävla idioti….

 11. Jag kan berätta att när man som kassörska på ica väl får dricks så blir man så chockad att man lägger den i “pengarlådan”..(vi har lite mynt som ligger löst i lådan brevid då vi har cashguard system och därmed kan inte kunderna pruta om det fattas en krona, så då kan vi fixa fram en krona där…eller om maskinerna krånglar som de alltid lyckas göra när jag jobbar)

  Facket har fixat så att vi slipper kräva dricks, tror det kallas 100% OB på helger 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *