Där har vi en lirare som inte tror på gym och muskelbyggande som livstil, tänkte jag när jag stod i kön på Systemet för att inhandla helgens samvarodryck. Han rörde sig genom att vaja sig framåt i lokalen. Jag blev sjösjuk bara av att se hans gungande rörelsemönster. Jag tänkte : hoppas att jag inte hamnar i hans kassa. Tanken hade knappt lämnat tankecentrum innan det med…

*doödoup*

…blev uppenbart att jag skulle beställa vinet av mannen utan skugga. Jag var skitstressad. Jag var rädd att min blick skulle gå rakt igenom honom, och göra honom förbannad så att jag inte fick beställa.

– Ja tack, sade han

Det var precis som om ett vasstrå skulle slita sig loss och kliva fram o snacka om borättspriserna. Skitläskigt. Jag höll på att skita knäck. Jag tänkte, om vasstråtet alltså, “men för fan han ju har ingen skugga”. Solen gjorde samma observation. Varenda ljuspartikel i rummet cirklade kring honom, men det fanns ingen substans de kunde studsa upp på och framkalla en skugga. Det där var ingen genomsnittlig man, det var en genomskinlig man.

Hur fan håller han en hemlighet? Hur fan raggar han brudar? De måste se igenom alla hans repliker. Konstant synad. Han kan ju inte vara subtil på något vis. Relationskrasherna duggar tätt. Han kan ju aldrig gömma sig bakom en gräddfärgad lögn.

– tycker du att jag ser tjock ut i randigt
– öh..
– tack för den
– men jag har ju inte sagt nåt
– nä men jag ser vad du tänker
– men…
– försök inte
-…

Med ett obändligt fokus på skjortknappen i kragen lyckades jag beställa två flaskor vin. Han vaporerade och ångade fram igen framför mig med vinet. Hur? Fråga inte. De övriga kunderna verkade tycka att det var märkligt hur jag gick fram till en tom kassa, talade ut i rummet och trollade fram två vinare ur luften. De såg inte honom. Vilket jag gjorde.

Tricket var att se hans själ. Hans innersta. Innerst inne var det en vacker själ. Han ville bara bli sedd och det gick endast om man använde sig av ett speciellt sinne. Det är inte många som har det kvar. Man måste vårda det. Det är det det hela handlar om.

Barnasinnet…

6 Replies to “Världens tunnaste man…”

 1. Jag trivs så bra med barn (himla tur eftersom jag jobbar med dem) och det är väl därför jag trivs så bra här i den här bloggen. Barnasinnet har du och män som får mig att skratta är guld värda! 😀

  Keep on man!

 2. Läste högt för maken som tyckte du var en snidig skrivare..:)
  -Det var en jävel på att skriva snidigt! uttryckte han sig 🙂
  det du!

 3. londongirl Hehe…världens största jätteunge liksom 😉

  tack som fasen

  Marty Mc hörru Marty! var i texten finns den tjocke mannen?

  räka 😉

  Garbo hälsa maken att han har blick för det bästa…
  1. han valde dig
  2. han hajjar tugget i bloggen

  😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *