-no i think blue goes with that pink sofa!
-ja… det tror jag kommer att matcha den turcosa mattan och de becha kandelabrerna!
– yeah and the icing on the cake is that all the focus gonna be on the inredning instead of the fula vaggarna!
-oh we är ett så bra team!

2 långhåriga övervintrade jävla fjollor. Varav den ene ser ut som the missing link mellan Odjuret och Runar. I svensk teve. Med en ful jävla hund. Jag slutar inte förvånas. Det ska anpassas hit och dit till förbannelse. Invandrare ska lära sig svenska språket för att ha en chans på arbetsmarknaden. För att få acceptans i samhället. För att kunna betala sin hyra.

Men bara du bryter lite coolt sådär på engelska så har du fripass in i varenda position i samhället. Och om du bryter en smula på broken turkisksvenska förpassas du till taxibilarnas, pizzeriornas och lokalvårdarnas sargassohav.

Men ett litet “yeah…I tjänner till that” och varenda arbetsgivare krummar upp sig i så fet brygga så att båtbranschen kollar upp och tänker “wtf…är det så en brygga ska se ut”, och hyr in puckot. Kolla kärringen som jag trodde var tysk men som tydligen är engelsk som sitter med sina vansinniga tips om hur man kan använda vinäger till att ta bort svordomar som fastnat mellan väggarna och annat jävla galenskap hon vräker ur sig. I teve. På bästa sändingstid. Vad handlar det om?

Medan Katarina “jag-pratar-så-tydligt-och-artikulerat-så att-varenda-bokstav-som-lämnar-min-mun-är-helt-utslitet” Sandström, där kräver man klockren svenska. Varför kan inte hon få prata och langa in ett och ett annat etiopiskt ord? Lite Hirsi, injera och selam alekuum? Om inte annat skulle det spicea upp nyheterna….som för övrigt alltid handlar om israel,israel och israel…vafan är det en egen världsdel eller? Det finns 190 nationer till liksom.

Och det sjuka är att anpassningen till det engelska/amerikanska från svensk sida görs utan ett enda höjt ögonbryn. Alla på kanal 3 pratar svenska med träsktrollet och han svarar på engelska. Det betyder ju att han fattar. Men han vägrar prata svenska med svenskar i svensk teve…och det köps? På vilka grunder då. Han pissar oss rakt i fejset. Och tattarna som försöker vara lite coola langar ibland in ett ” ah yeah…cool style” eller annat taffligt. Oh… vi är så internationella. Varför heter då programmet från slott till koja? Hur jävla internationellt är en koja?

Argumentet är ofta “men de flesta i sverige förstår ju engelska”…och? Rätt många förstår arabiska, franska, tyska…så då borde det vara i sin ordning att vi kan förvänta oss att se en mustaschprydd permamenterad gubbe visa vädret i teve och dra harangar om moln, regn och hagelstormar på tyska. I och för sig har vi den där käcka norska giraffwannabeen i fyran – jag fattar fan inte om det regnar eller snöar, när hon har ackurat sig igenom Sverigekartan. Eller se en vinpimplande fransos med grodben mellan tänderna berätta för mig att senaste nytt inom kultur är “les voiture a deu pommage”- på frågan “vad är hett i Arvika?” . Eller en västbestyckad musse leda allsång på skansen och köra en arbisk version av “stockholm i mitt hjärta”.

…och varför ska de i alla sådana hära program finnas en liten hund som de ska bära på?

12 Replies to “Språkförbistring eller…”

  1. Skrattade gott åt giraff-wannaben,min gubbe har henne som hatobjekt numer uno,varför ha en norsk väderpratare i svensk Tv!!!??

    Hon lixom ålar fram o tillbaka med sin svankrygg & putrumpa så till o med jag tycker hon är “isch” :/

    Ja varför pratar dom inte svenska dom jädra engelsmännen,är det märkvärdiga på nåt sätt och vad är så märkvärdigt med engelska o liten hund på armen-jag e soooo coool,undrar om Colin Nutley har en liten hund innanför jeansjackan,kanske en sån där tecup-pudel? ;)…kanske därför han har sån framgång…

  2. ja, det är hundarna som är värst. Såg till min fasa att det är med en hundjävel i det där homestyling-programmet på femman också. Vad fan har hundarna där att göra? Det lär ju bara bli en massa hundhår på de tillpiffade snajsiga kuddarna?

  3. Det är bara för att dom i Osbournes har små fula hundar o soffor o hundskit o kuddar överallt o dom har ju oxå inrett smaklöst. Därifrån kommer inspirationen…

  4. I couldn’t agree more… 😀

    Det är ÄCKLIGT med dom små hundarna – inte för att DE är äckliga i sig utan för att DE ANVÄNDS som nån j-la accessoar. De skulle lika gärna kunna gå omkring med en låtsashund à la gosedjur under armen. Stackars hundar!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *