… hur varm kan osten på lasaganen bli egentligen? Man bränner sönder gommen på något som max ska vara 250 grader. Jag är övertygad om att osten har en egen uppfattning när det är tillräckligt varmt. 250 grader upphöjt i tio…

…och vad är det för fel på tomaterna? Man gör en varm macka i all godans ro med ost, en klick smör, smuttar på lite oregano ( takes fram italienaren i en). Tittar till mackan var 8 sekund i ugnen ( ja ja jag vet old skool, jag vägrar använda varm macka apparat – våga vägra vara 80-tal) så att den gyllenbruna färgen på osten inte ska haverera. Tar ut den maffiga v.smörgåsen, blandar till oboj – diskar upp, allt detta för att mackan skall svalna till. En kvart senare är man så hungrig så att endast vilda vargar skulle kunna komma mellan en själv och mackan…nåväl…mackan borde nu vara cool enough för att inmundigas. Men nope. Osten har lugnat ned sig till 250 grader, men tomaterna tuffar på i turbocountry. Hur varma kan de bli….och varför svalnar de aldrig?

…det borde vara skottpengar på fik som säljer baguetter med olika pålägg och som inte plastar in dem. När man till slut har lyckats tugga i sig den har man lika mycket skärsår i gommen som en hockeyplan i NHL efter att Foppa med posse har poserat färdigt.

…och jag fattar inte hypen kring wasabi. Hur kul är det att äta något som vill ut igen omedelbart genom näsan?

5 Replies to “Varm, varmare och skärsår”

 1. Precis det där har jag tänkt på, att tomater blir så osannolikt heta. Men också potatisen i stuvad potatis (du vet (?) sånt som folk åt på 70- och 80-talet) blir djävulusiskt varma.

  Så, varför isolerar vi inte våra hus med nyss nämnda mat?

 2. Vad är grejen med tomatvärme…? Så sant! Man bränner ju sönder sig på dom där jävla tomaterna! Full cred till dig som kör old-school-varma-mackor!

 3. Anonymous jag har tänkt detsamma. Skulle få ned fortumutsugarnas vinster rätt rejält va?

  Kapten Napalm säger man det coolt som du skriver det fick det helt ny betydelse. Kom och smaka på wazabee – och ur västen rycker man fram kolten.

  Emanuel Mankert vad är grejen med tomater? vad är grejen med oldskoolmackor…hehe

  Treetop och min kusin som är allergisk mot tomater vill inte veta detta 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *