Folk som knuffas på gatan.

Vad är det för fel på dessa sociala amöbor? Man går gatan fram, den är 3 meter bred, inga människor att tala om. Ändå slår det aldrig fel att om det kommer någon i motsatt riktning (oftast en svensk man 30 + någonting – men det finns andra också) så siktar han in sig likt en rysk missil på att hitta din axel. Han har minst 2,5 meter tillgodo men ändå likt förbannat ska han stöta till dig.

Jag fattar inte. Är det vårt sätt att visa… vad?… att man är en svensk, en skattebetalare? Eller är det vårt sätt att hämnas på oförätter hemma? Man e så hårthunsad och fråntagen sin manlighet så att detta är ens sätt att visa sig på den styva linan. Eller är det skattetrycket från överheten som är orsaken?

Let me tell you att jag också är lika hårt rövknullad av myndigheterna som du – där skiljer vi oss inte något nämnvärt. Men vi skiljer oss på så sätt att jag inte behöver manifestera min manlighet genom att gå in i andra medmänniskor på staden

I Madrid, Paris, New York, Milano … går man inte in i andra människor. Gör man det ber man om ursäkt. Vad är det för fel på oss svenskar?

3 Replies to “Knuffandet på svenska gator”

 1. bra iaktagelse.

  funderat lite på detta men upptäckt att alla oavsett ålder , kön lyckas göra så att jag måste undvika de?

  Även om jag väljer att köra chicken race för att se om någon annan än jag vill flytta lite på sig eller vrida överkroppen så att axlarna inte möts.

  Folk är svin.

 2. precis, folk kan inte bete sig civilicerat. Pumphagel och Gulag nästa – eller skicka packet till nordnorge, där om någonstans finns det utrymme för dem.

 3. Jag klampar rakt in i arkivskatten och vill rekommendera en bok (åh, alla fotbollskramare kommer hata mig nu)

  Men uppenbar känsla för stil av Stephan Mendel Enk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *