Hur svårt ska det vara att steka upp ett par fiskpinnar? Frågan är bara vilka jag ska hålla ansvariga? Trålaren, havet, fisken, teflon eller Findus?

Under de berömda vabdagarna så vill alltid lilleman ha fiskpinnar till morgon, lunch, mellanmål och middag och är det någon gång som man ska få sin vilja igenom så är det när man är som svagast, så att kommentaren ” fisk nu igen?” muttras enbart genom sammanbiten mun.

I dagarna tvenne har undertecknad kokat välskalad potatis, lagat grym spenatsås och skickligt öppnat upp locket till remouladsåstuben för att därefter langa upp fisken på faten i sann Gordon Ramsey anda. Och varenda gång så har första tuggan direkt gett vittnesbörd om att här ligger en död fisk begraven – i stick och stäv med andan i meningen innan. Hade Gordon varit närvarande hade man säkert fått sig en bitchslap med öppen handflata.

Har fiskpinnarna inte varit ljumna så har de varit iskalla. Vid andra tillfällen så har de varit ostekta på insidan medan frityrfettet på utsidan har kunnat gå i clinch med första bästa kevlarförstärkta väst. Har de inte varit stentorra så har de haft lika mycket vatten i sig som en medelsvensk insjö minus saltet.

Och som ett brev på mailet har lilleman dystert konstaterat “mamma lagar godare mat“. Och lika dystert har man insett att dra den om findus, haven, sjömännen inte på något vis kommer att lyfta upp ens aktier hos lillemannen…

Andra bloggar om , , , , , , , , , , ,

8 Replies to “Fiskpinnar”

 1. som mamma kan jag inte annat än hålla med om att vedermödorna med att tillaga fiskpinnar på ett sätt som gör dem ätbara är svårt, för att inte säga omöjligt. Testa att köra dem i ugnen istället…brukar funka för mig 😉

 2. Ingen kan laga till ätliga fiskpinnar. Ska det vara så ska det vara riktig fisk, lagad på grillad eller i ugnen.

  Så kan man ju diskutera sin mors matlagning om man vill. Jag äter hellre det jag lagat, för att vara ärlig. Men hon börjar bli bättre på mat nu, om man inte räknar med hennes kyckling.

 3. Vad hände? Min kommentar hamnade lite för långt åt höger… Betyder det att sugbloggen räknar in mig som en allianssnubbe? Jag tar det som en personlig förolämpning.

 4. @ aku – du är min ende blåe bloggbroder. Alla andra håller jag på vänster sida. Du vet det handlar om balans i Universum och sådant…

  vad säger du ska vi göra en artighetsvisit på slottet nu till helgen och visa vår underkastelse?

  😎

 5. steffo: du kanske ska fixa buggen som gör att smilysar får superkrafter och flyttar hela avatarer bara genom att visa sig…

  snyggt tema förresten…

  undrar vad som händer nu:
  😎 😉 🙂 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *