Propagandamaskinen “Filmfolket” har gjort några intervjuer med folk som inte har koll och publicerat skiten på sin site. Så här svarade veckans politiker, Anna König Jerlmyr (m) på fråga två:

Hur brukar du oftast se på film, har du exempelvis testat någon av alla de svenska legala alternativ som nu finns för att se långfilm och tv direkt över Internet?
Nej, jag har tyvärr inte testat att ladda ner film än men jag planerar att inom kort bli storkonsument för jag vet att det både är smidigt och prisvärt.

Alltså. Veckans politiker har INTE testat att ladda ner film någongång MEN VET att det är SMIDIGT, PRISVÄRT och ska bli STORKONSUMENT. Herrejösses! Hur kan allt halta samtidigt? Jag blir så lack så jag läser igenom frågorna och inser precis samma sak som Anna – de vill inte ha mina svar men det skiter jag och och svarar ändå på min egna blogg. Tyvärr är inte mina svar i linje med hela propagandasitens syfte. Dvs tillrättalagda svar som syftar till att fientliggöra den nya tekniken och alla de som kritiserar den gamla affärsmodellen.

1. Vilken är den bästa film du någonsin sett?
Matrix

2. Hur brukar du oftast se på film, har du exempelvis testat någon av alla de svenska legala alternativ som nu finns för att se långfilm och tv direkt över Internet?

Jupp. Testade Voddler. Vilket skit. Taskiga filmer, buggig programvara och allmänt 1980-tal över det hela. Kom in i matchen och leverera något som gör att allt jobb med att ladda hem sunkiga torrents känns idiotiskt. Men så länge man måste ha “en inbjudan” som i sig självt är så jävla korkat och när man till slut lyckas lirka in sig bland de utvaldas skara ja då erbjuds man filmer för förra århundradet. Vafan då kan jag lika gärna gå ned till min lokala videobutik.

3. Tycker du att film- och tv-skapare ska ha rätt att ta betalt för sitt arbete även på Internet?
Eftersom frågan är så jävla idiotisk formulerad svarar jag nej på det. Tills ni kommer fram till att frågeställningen inte är relevant. För om de inte har rätt att ta betalt på internet följer det väl då att de inte heller har rätt att ta betalt irl? Alltså kan alla gå på bio utan att betala entré?

Vem har påstått något sådant? Sluta fantisera och hitta på nidbilder som inte stämmer med verkligheten.

4. Hur tycker du att man ska minska konkurrenstrycket från den illegala piratmarknaden för de legala svenska aktörerna som distribuerar film och tv direkt över nätet?
Ni har musklerna, pengarna och makten att sänka varenda obskyr piratsite med en vassare PirateBaylösning om ni vill och tjäna pengar på det…men det verkar visst inte som att ni vill det. Vad är det man säger ser inte skogen för alla träd?

5. I många europeiska länder har internetoperatörerna ett ansvar för att motverka illegal fildelning. Tycker du att vi ska ha samma regler i Sverige?

I många länder har man dödsstraff för kokainsmuggling. Menar filmfolket att vi ska sätta våra smugglare i elektriska stolen? I många länder hugger man av händerna på tjuvarna. Tycker filmbranschen att vi ska hugga händerna av våra snattare? I många länder har tidningarna ett “ansvar” att rätt filtrerad information levereras till pöbeln…ska jag fortsätta?

Suck! Det är svårt att vara saklig när frågeställningarna är så färgade, osakliga och ledande. Vad förväntar ni er för svar? Jag utmanar er att publicera mina svar på er hemsida. Jag tror inte ni har stake nog för det. Stake nog för att vara intresserade av att föra en saklig debatt. Prove me wrong!

Anna startade den här blogmeme (fråga mig inte vad det är) fridholm är på och Balp hakade på,  och som den följare jag är så … c´mon join the party!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

3 Replies to “Storkonsument Jerlemyr”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *